Samen zingen

 

Zingen was vroeger gewoon een deel van de cultuur. De mensen die ik nu in het woonzorgcentrum ken, vertellen zo vaak hoe er gezongen werd op het werk, tijdens huishoudelijke taken, op school, op huwelijksfeesten, met vrienden samen, gewoon spontaan…
Samen zingen, verbindt mensen. Kijk maar hoe er in zoveel religies gezongen wordt op bijeenkomsten. Denk maar aan betogingen waar zingend de eisen kracht bij worden gezet of de voetbalstadia waar de grote massa hun favoriete ploeg zingend een hart onder de riem steekt. Vraag maar aan mensen die in een koor zingen hoe zalig het is om al die stemmen te horen mengen tot een geheel dat zorgt voor kippenvel, hoe een publiek na een optreden opgeladen weer naar huis gaat, hoe de aanwezigen op een begrafenis getroost worden door de koorgezangen.
Zingen schept een band, de energie delen tot iets wat veel groter voelt. Zowel voor de zanger als de toehoorder is die energie voelbaar.
Je stem is je meeste kwetsbare instrument. Je stem laten klinken is je van je meest authentieke kant laten zien. Je pure zelf is hoorbaar. Je kan je niet verstoppen. Maar als je samen zingt, je pure zelf deelt, dan ontstaat er een heel zuivere connectie die zo deugddoend kan zijn.

Bij Agrimonia worden regelmatig ‘zing’- workshops georganiseerd. Er staan reeksen en eenmalige sessies op de planning. Er is voor elk wat wils. Het plezier van het zingen kan centraal staan of het zingen met het hele lichaam of er komen diepere thema’s aan bod doordat de deelnemers zelf nummers meebrengen of… Ga maar eens kijken of er iets voor jou tussen zit!

Maar ik kom ook met plezier een workshop geven voor jouw vereniging, jouw collega’s, jouw vrienden, jouw organisatie, jouw familie… Klik gerust door voor wat meer informatie!

Start to sing

Voor wie goesting heeft zijn zangstem op een fijne manier te exploreren.

Anneloor Meersman - Agrimonia

Zingend je lichaam verkennen… 
een energieboost!

mantra's zingen

Dicht bij jezelf komen… tot rust komen en verbinden.

'Zing'-workshops' op maat

Voor elk wat wils!