‘Zing’-workshops op maat


Misschien iets voor jouw vereniging? Een originele activiteit!
Of een leuk tussendoortje op een weekend met vrienden?
Of als teambuilding? Jouw collega’s op een totaal andere manier leren kennen!
Of misschien kan ik jullie ondersteunen bij het voorbereiden van een lied dat je wil brengen op een speciale gelegenheid!

Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en dan bekijken we samen hoe ik jouw ideeën vorm kan geven.
Hieronder kan je alvast wat inspiratie vinden, maar elke combinatie of andere vraag is welkom!

 • Workshop waarin het plezier van het zingen centraal staat
  De sessie wordt rustig opgebouwd zodat iedereen ervan kan genieten. We starten met een toffe opwarming en originele stemoefeningen. Daarna passeren een aantal liedjes de revue. Het liedmateriaal kan vooraf eventueel door de deelnemers zelf aangebracht worden, maar dat hoeft niet. Ik heb een rijk gevulde partiturenkast met fijne liedjes! We experimenteren met hoe de liedjes op verschillende manieren gezongen kunnen worden, misschien zelfs eenvoudig tweestemmig of met wat body-percussie of met bewegingen of… Gegarandeerd verlaat iedereen vrolijk zingend de workshop.

 

 • Mantra’s zingen
  Mantra’s zijn korte teksten, vaak in het Sanskriet, soms in het Engels, die we herhalend zingen. Door het repetitieve karakter kan je er helemaal inzakken en tot rust komen. Je kan een dieper contact met jezelf ervaren, voelen wat in je leeft. Samen mantra’s zingen, kan verbindend werken, er wordt een energieveld gecreëerd waarop iedereen mee kan surfen, ook wie niet zo zeker is van zijn (zang)stem. Een deugddoende activiteit!

 • Workshop waarin we heel bewust zingen met aandacht voor de ademhaling, voor ons lijf, voor de trillingen die we voelen
  Zingen is topsport! Je hele lijf is erbij betrokken! In deze workshop worden we ons daar heel erg van bewust. We gaan voelen en ervaren hoe ons lijf de zang beïnvloedt en omgekeerd. We gaan bewegen en stil worden. We gaan genieten van de helende trilling van de zang.
   
 • Workshop met liedmateriaal uit verschillende culturen
  Zingen gebeurt in elke cultuur op een andere manier. Het wordt een boeiende reis waarin we zingend verschillende landen aandoen. Een open mind en een groot enthousiasme, meer heb je niet nodig!
   
 • Workshop ‘Start to sing’
  Voor wie denkt niet te kunnen zingen, maar ergens wel goesting voelt om het te proberen. Een workshop waarin, binnen een veilige setting, iedereen op zoek kan gaan naar zijn eigen zangstem. We gaan onze stem exploreren en verschillende dingen uitproberen. Misschien ontdek je wel dat zingen een uitlaatklep kan zijn voor jou! Misschien maak je eindelijk komaf met de hardnekkige gedachte dat je niet kan zingen! Misschien wordt zo de eerste stap gezet naar meer zingen in je leven. Het wordt sowieso een boeiende ontdekkingsreis!
   
 • Liedmateriaal met een speciale betekenis tot een hoger niveau tillen
  Een bepaald lied kan veel voor ons betekenen. Als je dit lied zelf kan zingen, kan de emotie die erbij hoort een uitweg vinden, de betekenis kan verankerd worden. Ik help jou om het lied, samen met de groep, te zingen, op jouw manier, zoals jij het graag wil horen. De groep ondersteunt je door mee te zingen, ik begeleid het nummer op piano, percussie of gitaar. Samen maken we er iets moois van met veel aandacht voor de betekenis die erachter schuilt (zonder dat die per se uitgesproken moet worden). In een workshop kunnen verschillende liederen aan bod komen.
   
 • Begeleiding van, ook niet geoefende, zangers die een lied willen brengen op een speciale gelegenheid
  Misschien trouwt je broer en wil je graag met een paar vrienden iets zingen als verrassing op het feest of je wil het lievelingslied van je oma op haar begrafenis zingen of je wil je metekind verrassen met een lied of… maar jullie zijn geen ervaren zangers? Dan kan ik samen met jullie bekijken hoe het op een comfortabele manier kan. Gegarandeerd raak je zo de genoelige snaar!
 
'Zing'-workshops' op maat

I don’t sing because I’m happy, I’m happy because I sing.

William James

Getuigenissen